Over ons

Tekkentsje is het Friese woord voor dekentje.

De 'tekkentsjes' zijn ontstaan uit een voorliefde voor mooie oude vintage textiel met hun specifieke kleuren en patronen. Het idee om deze materialen te hergebruiken en hier weer nieuwe eigentijdse producten van te maken is een 'beetje uit de hand gelopen', met deze website en een klein eigen bedrijfje als resultaat. Omdat de gebruikte materialen vaak in kleine hoeveelheden worden gevonden, een enkele deken met een mooi patroon of wat losse lappen van een bepaalde vintage stof, is de voorraad beperkt en steeds wisselend en uniek. 

Alle plaids, kussens en (kussen)hoezen zijn handgemaakt van de ouderwetse, maar nu weer heel moderne wollen deken en van originele oude retro/vintage (gordijn)stoffen met ouderwetse brei- en haaknaalden. Oude materialen die nog kwalitatief goed zijn, worden zoveel mogelijk hergebruikt, de garens komen over het algemeen uit restpartijen.

Naast de handgemaakte producten vindt u vintage (woon)textiel op mijn site. De kussens, lakens, spreien en (tafel)kleden probeer ik een 'tweede leven' te geven. Zij worden gereinigd en weer helemaal opgeknapt.

Plaids, kussens en hoezen kunnen ook op bestelling worden gemaakt. Oude dekens kunnen voor u (indien mogelijk) worden hersteld of vermaakt. In overleg kan, naar eigen idee, weer iets moois ontstaan.

Belangstelling? Bel of mail even!

Karin Westerhof